
אוצרת האמנות קרן בר-גיל משיקה ספר ראשון המחבר בין שני מושאי התשוקה שלה – אוכל ואמנות. הספר מפגיש בין אושיות קולינריות, אשר נתבקשו להכין מנה בהשראת יצירת אמנות לבין אמנים שגוף עבודתם עוסק באוכל
במהלך עבודתה כאוצרת אמנות, החלה בר-גיל להתעניין ולחקור יצירות אמנות שעוסקות באוכל, ונחשפה לשפים ולאנשי מטבח שפעולת הכנת האוכל אצלם היא בבחינת מעשה אמנות. בר-גיל, באה גם היא מרקע של אוכל (סב סבה המציא את הבייגל בקרקוב, והשם בר-גיל הוא עברות השם בייגל, ואכן משפחתה הקימה בארץ את חברת בייגל את בייגל).

בספר 'מדיה מעורבת' מחברת בר-גיל בין מנות של 25 שפים בולטים וביניהם– ניר צוק, ננה שרייר, שילי ליפא, השוקולטיירית ננסי פומגרין, מוטי טיטמן (מלגו ומלבר), רותם ליברזון, יוסי אלעד (מחנה יהודה) ועוד ועוד – לבין 25 אמנים מהשורה הראשונה, שגוף עבודתם עוסק באוכל.
במהלך העבודה על הספר "מדיה מעורבת" (טכניקה באמנות שמציינת שימוש בכמה חומרים), מצאה בר-גיל שתשוקה היא מה שמניע את העוסקים בשני התחומים. רוב האמנים, כמו רוב השפים, יעידו שהם לא בחרו בעיסוק הזה, אלא הוא שבחר בהם. גם אמנים וגם שפים עוסקים בשאלות של: משמעות, מסר, חומר, צריכה, איפוק, שפע, ובמתח בין השאיפה לרצות את הצופה או הטועם אל מול האגו של היוצר – בין אם בסטודיו או במטבח.
הצילומים לספר לא נעשו בדרך הרגילה. כל המנות הוכנו במטבח של קרן, צולמו ואחר כך נאכלו. דבר לא הושלך לפח. השפים גם התבקשו להימנע מבשר.

השפים והאמנים – כולם מובילים בתחומם עם סדר יום עמוס, הגיעו בזה אחר זה למטבח של בר-גיל, התקינו בו את המנה או היצירה, ולקחו השראה אלה מאלה.
הספר מעוצב כמו ספר מתכונים "רגיל" ומשלב מתכונים להכנת המנות או יצירות האמנות, ומזמין את הקוראים לצלול לתוך עולם היוצרים. גוף היצירה המוצג – בין אם אמנותי ובין אם קולינרי– הינו מרתק ומרהיב, מהפנט ומטריד, מעורר השראה, מחשבה ותיאבון.
הספר "מדיה מעורבת" יושק באירוע פתוח לקהל הרחב בתאריך 7.6 בשעה 20:00 בVilla DaDa – רח' המאבק 9, רמת השרון. באירוע, יוזמן הקהל להתרשם ממיצבי אמנות ולטעום מהמנות של השפים. המיצב יוצג במקום עד סוף יוני – הכניסה חופשית. הזמנה ב- keren.bargil@gmail.com ולאחר ההשקה גם בחנויות הספרים המובחרות.