culinavi
  • קולינאבי
  • מנה עיקרית
  • חדש בשוק
  • קולינאבי בשטח
    • ברים ופאבים
    • בתי קפה
    • מסעדות
    • פנאי
    • נופש
    • פסטיבלים
  • ניסוי כלים
    • בטיחות מזון
    • המלצות השף
  • אופים ונהנים
    • קינוחים ופינוקים
    • שייק אנד בייק
  • קולינאבי
  • מנה עיקרית
  • חדש בשוק
  • קולינאבי בשטח
    • ברים ופאבים
    • בתי קפה
    • מסעדות
    • פנאי
    • נופש
    • פסטיבלים
  • ניסוי כלים
    • בטיחות מזון
    • המלצות השף
  • אופים ונהנים
    • קינוחים ופינוקים
    • שייק אנד בייק
קצר וקולע:
  • מה שבטוח מזון בטוח
  • מה נסגר?
  • אהבת בשרים
  • מבצע קורונה 6: וביום השביעי שבת וינפש (שמות לא ,ז)
  • מבצע קורונה 5: קרובים לצלחת
  • מבצע קורונה 4: השכל הישר ינצח
  • מבצע קורונה 3: בחזרה למעברה
  • מבצע קורונה 2: שובו של האדם הקדמון
  • מחיר מבצע
  • השילוב הקדוש
דווחו לנו על חדשות:

 052-634-3993

אמנות מעוררת תאבון
ראשי » פנאי » אמנות מעוררת תאבון

אמנות מעוררת תאבון

 

עבודה של ניר צוק- ורסצה אל דנטה מתוך "מדיה מעורבת"

אוצרת האמנות קרן בר-גיל משיקה ספר ראשון המחבר בין שני מושאי התשוקה שלה – אוכל ואמנות. הספר מפגיש בין אושיות קולינריות, אשר נתבקשו להכין מנה בהשראת יצירת אמנות לבין אמנים שגוף עבודתם עוסק באוכל

 

במהלך עבודתה כאוצרת אמנות, החלה בר-גיל להתעניין ולחקור יצירות אמנות שעוסקות באוכל, ונחשפה לשפים ולאנשי מטבח שפעולת הכנת האוכל אצלם היא בבחינת מעשה אמנות. בר-גיל, באה גם היא מרקע של אוכל (סב סבה המציא את הבייגל בקרקוב, והשם בר-גיל הוא עברות השם בייגל, ואכן משפחתה הקימה בארץ את חברת בייגל את בייגל).

עבודה של ננה שרייר בספר "מדיה מעורבת"

בספר 'מדיה מעורבת' מחברת בר-גיל בין מנות של 25 שפים בולטים וביניהם– ניר צוק, ננה שרייר, שילי ליפא, השוקולטיירית ננסי פומגרין, מוטי טיטמן (מלגו ומלבר), רותם ליברזון, יוסי אלעד (מחנה יהודה) ועוד ועוד – לבין 25 אמנים מהשורה הראשונה, שגוף עבודתם עוסק באוכל.

במהלך העבודה על הספר "מדיה מעורבת" (טכניקה באמנות שמציינת שימוש בכמה חומרים), מצאה בר-גיל שתשוקה היא מה שמניע את העוסקים בשני התחומים. רוב האמנים, כמו רוב השפים, יעידו שהם לא בחרו בעיסוק הזה, אלא הוא שבחר בהם. גם אמנים וגם שפים עוסקים בשאלות של: משמעות, מסר, חומר, צריכה, איפוק, שפע, ובמתח בין השאיפה לרצות את הצופה או הטועם אל מול האגו של היוצר – בין אם בסטודיו או במטבח.

הצילומים לספר לא נעשו בדרך הרגילה. כל המנות הוכנו במטבח של קרן, צולמו ואחר כך נאכלו. דבר לא הושלך לפח. השפים גם התבקשו להימנע מבשר.

סלט פולוק של אורלי פלאי-ברונשטיין

השפים והאמנים – כולם מובילים בתחומם עם סדר יום עמוס, הגיעו בזה אחר זה למטבח של בר-גיל, התקינו בו את המנה או היצירה, ולקחו השראה אלה מאלה.

הספר מעוצב כמו ספר מתכונים "רגיל" ומשלב מתכונים להכנת המנות או יצירות האמנות, ומזמין את הקוראים לצלול לתוך עולם היוצרים. גוף היצירה המוצג – בין אם אמנותי ובין אם קולינרי– הינו מרתק ומרהיב, מהפנט ומטריד, מעורר השראה, מחשבה ותיאבון.

הספר "מדיה מעורבת" יושק באירוע פתוח לקהל הרחב בתאריך 7.6 בשעה 20:00 בVilla DaDa – רח' המאבק 9, רמת השרון. באירוע, יוזמן הקהל להתרשם ממיצבי אמנות ולטעום מהמנות של השפים. המיצב יוצג במקום עד סוף יוני – הכניסה חופשית. הזמנה ב- keren.bargil@gmail.com ולאחר ההשקה גם בחנויות הספרים המובחרות.

אודות המחבר

Avi להציג את כל הפוסטים של Avi


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

חייבים להתחבר כדי להגיב.

Ad
מאמרים באתר
מה שבטוח מזון בטוח
בטיחות מזון

מה שבטוח מזון בטוח

מגיפת

מה נסגר?
מנה עיקרית

מה נסגר?

 

אהבת בשרים
מנה עיקרית

אהבת בשרים

השילוב

מבצע קורונה 6: וביום השביעי שבת וינפש (שמות לא ,ז)
מנה עיקרית

מבצע קורונה 6: וביום השביעי שבת וינפש (שמות לא ,ז)

תקנות

מבצע קורונה 5: קרובים לצלחת
מנה עיקרית

מבצע קורונה 5: קרובים לצלחת

המציאות

מבצע קורונה 4: השכל הישר ינצח
המלצות השף

מבצע קורונה 4: השכל הישר ינצח

שוק

מבצע קורונה 3: בחזרה למעברה
המלצות השף

מבצע קורונה 3: בחזרה למעברה

תשע

מבצע קורונה 2: שובו של האדם הקדמון
המלצות השף

מבצע קורונה 2: שובו של האדם הקדמון

ההתמקדות

מחיר מבצע
המלצות השף

מחיר מבצע

לצד

השילוב הקדוש
מנה עיקרית

השילוב הקדוש

יין

Ad
צור איתנו קשר:

אבי : 052-634-3993

מייל: avi@obligen.com

עמודים
  • אודות
  • קולינאבי
Design by net-work 2017
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס