
יין וגבינות נמנים על המרכיבים הקולינאריים המרכזיים של חג השבועות• כל מה שרציתם לדעת על השילובים המומלצים בין מי שמעצימים את הטעמים האחד של השני ?
אביטל ניצן
סוף סוף הגיע אחד החגים האהובים עלי, חג השבועות. החג המכונה במקרא גם חג הקציר ויום הביכורים, מסמל עבורי את סוף החורף, יציאה אל הטבע וסוף תקופה, שהשנה היתה ממש שונה – יציאה מהקורונה אחרי השהייה הארוכה שנכפתה עלינו בבית.
אחת הסברות לאכילת מוצרי חלב בחג השבועות היא שכשעם ישראל קיבל את התורה בהר סיני, היא כללה הנחיות כיצד לשחוט ולהכשיר את הבשר לאכילה. עד אז, לא נהגו בני ישראל על פי הלכות אלה, ולא היה להם את הזמן להכשיר את הבשר והכלים. האפשרות היחידה שנותרה להם היתה לאכול מאכלי חלב, שאינם דורשים הכשרה מיוחדת. מה גם שארץ ישראל התברכה כ"ארץ זבת חלב ודבש" (שמות ג, יז). סברה אחרת טוענת , כי זאת היתה מסורת שהתפתחה עוד במאה ה- 16.

גבינות ויין הם שילוב מנצח בעיקר בחג השבועות שהוא החג החקלאי הגדול ביותר שלנו, ומשלב בתוכו יין וגבינות מתוצרת הארץ. השילוב בין השניים מעצים את הטעמים שלהם. היין נותן תחושה של יובש או חספוס בפה והשילוב של גבינות שומניות נותן תחושת טעם של עוד.
היין מצליח להוריד את כמות השומן שבגבינות ויוצר טעם נעים בפה. בחירת היין עם הטעימות- אדום או לבן, נובעת מהרצון להדגיש טעמים שונים ויצירת חוויה קולינרית טובה. אולם בחירת החיבור בין היין והגבינות נובעת גם מתרבות האוכל שקיימת באזורים השונים בעולם.
למשל, ישנם יינות לבנים חצי יבשים היכולים להתאים לגבינות כחולות או חריפות, אבל ניתן למצוא גם יינות אדומים מחוזקים שאפשר לשלבם עם גבינות חריפות.

לדוגמא, גבינות צאן קשות כמו קשקבל הולכות נהדר עם יין שיראז או פינו נואר של יקב לוריא .
גבינות צ'דר, גאודה שהן טיפה יותר חריפות משתלבות עם יין אדום כבד כמו קברנה סוביניון מיושן של יקב ירדן.
גבינות מתובלות כמו רוקפור ויין לבן חצי יבש כמו שירז רוזה קריר של יקב ברקן, יוצרות חוויה מדהימה .
גבינות בסגנון ברי וקממבר הולכות מצוין עם יין לבן חצי יבש גוורצטרמינר של יקב ירושלים.
חג טעים ושמח.
- הכותבת הינה בעלת חברת wine & tales המתמחה בשיווק חוויתי של יין באמצעות סלסלות, סדנאות, הרצאות וסיורים. ניתן ליצור עימה קשר באמצעות עמוד הפייסבוק https://m.facebook.com/Wineandtales/,wineandtales@gmail.com ,
052-656-6503.