culinavi
  • קולינאבי
  • מנה עיקרית
  • חדש בשוק
  • קולינאבי בשטח
    • ברים ופאבים
    • בתי קפה
    • מסעדות
    • פנאי
    • נופש
    • פסטיבלים
  • ניסוי כלים
    • בטיחות מזון
    • המלצות השף
  • אופים ונהנים
    • קינוחים ופינוקים
    • שייק אנד בייק
  • קולינאבי
  • מנה עיקרית
  • חדש בשוק
  • קולינאבי בשטח
    • ברים ופאבים
    • בתי קפה
    • מסעדות
    • פנאי
    • נופש
    • פסטיבלים
  • ניסוי כלים
    • בטיחות מזון
    • המלצות השף
  • אופים ונהנים
    • קינוחים ופינוקים
    • שייק אנד בייק
קצר וקולע:
  • מה שבטוח מזון בטוח
  • מה נסגר?
  • אהבת בשרים
  • מבצע קורונה 6: וביום השביעי שבת וינפש (שמות לא ,ז)
  • מבצע קורונה 5: קרובים לצלחת
  • מבצע קורונה 4: השכל הישר ינצח
  • מבצע קורונה 3: בחזרה למעברה
  • מבצע קורונה 2: שובו של האדם הקדמון
  • מחיר מבצע
  • השילוב הקדוש
דווחו לנו על חדשות:

 052-634-3993

טעם של עוד
ראשי » מנה עיקרית » טעם של עוד

טעם של עוד

שפע של אירועים קולינריים ותרבותיים במסעדות ובתי הקפה, תחרות בישול, שווקים חקלאיים ושלל אירועים נוספים ממתינים למבקרים בפסטיבל טעמים עמקים. לקראת פתיחת הפסטיבל ה-15 (14-25 לינואר), יצאה חבורת מבלים בסטייל על גבי מיצובישי אאוטלנדר לסיור מקדים באזור העמקים

אבי אובליגנהרץ

השילוב בין שדות אינסופיים מוריקים, גבעות ויערות המכוסים בירוק עז והנחלים הזורמים במלוא הדרם בעקבות המשקעים הנאים שירדו לאחרונה, מהווים את התפאורה המושלמת לפסטיבל טעמים בעמקים.

הפסטיבל החוגג השנה את יום הולדתו ה-15, הפך במידה רבה לחלון הראווה הקולינארי של אזור העמקים. מלבד שפע של אתרי טבע יוכלו המבקרים הרבים באירוע (14-25 לינואר), ליהנות מאירועים קולינריים ותרבותיים במסעדות ובתי הקפה, תחרות בישול בקניון  G יקנעם, שווקים חקלאיים תערוכות, טיולים מודרכים ופעילות לאורך נחל ציפורי ונחל בית לחם,אירוע ערבי- יהודי שמח מסביב למעין הסוסים בנחל ציפורי שליד הישוב כעביה, תחרות בישול בקניון  G יקנעם, אירועים נוספים ברחבי העמקים, ואירוע הפתיחה בקיבוץ יפעת ואירוע הנעילה ברמת ישי.

מבלים בסטייל על גבי מיצובישי אאוטלנדר

לקראת הפסטיבל יצאה חבורת מבלים בסטייל: נגה רוזנברג ("אמא נגה"), דני בר ("דני בר טיולים וסגנון חיים") ועבדכם הנאמן, לסיור הבכורה שלה על גבי מיצובישי אאוטלנדר. לא בכדי נחשב האאוטלנדר לרכב הפנאי- שטח האהוב בישראל. הרכב המפנק ומאובזר בשלל מערכות בטיחות, מצוייד במנוע 2.0 ליטר (150 כ"ס) ומוצע בשתי רמות גימור עם חמישה מושבים, ובארבע רמות עם שבעה מושבים .

"הפסטיבל השנה יעמוד תפס כיוון חברתי של קיום וקיימות. הצטרפו אלינו עיריית מגדל העמק ורשות ניקוז ונחלים קישון. במתנ"ס של מגדל העמק יתקיים אירוע בוקר של טעמים שיכלול דוכני ארוחת בוקר, דוכני אומנים ואוכל הביתה, בטחון תזונתי, המטבח הבריא של סבתא ונשים מבשלות דיאלוג. בנוסף, יתקיימו סיורים מודרכים של קק"ל בפינות החמד של העיר. כמו כן יחשפו שני מסלולים חדשים שפותחו על ידי קק"ל ורשות ניקוז ונחלים קישון: טיילת נחל ציפורי ונחל בית לחם", מציינת מפיקת הפסטיבל רקפת עברי.

ארוחות בוקר מושקעות בגרוב קפה

גרוב קפה

אחרי שנים רבות של עבודה בעסקי המזון והאירוח ("תאי צ'ין", "החיפושית והקפה" ועוד), החליט גיא קורן שהגיעה העת לפרוש כנפיים ופתח ביולי 2017 יחד עם ורד רעייתו את "גרוב קפה". עבור קורן שניהל במשך 3.5 שנים את קפה- מסעדה בוז'ולה שפעל במקום, הייתה זו סגירת מעגל וכאן הוא מתפקד בנוסף כשף ואילו ורד ממונה על אגף הקינוחים.

חבורת מבלים בסטייל

המקום המשפחתי תרתי משמע, פועל ששה ימים בשבוע ומציע ארוחות בוקר מושקעות לאורך היום הכוללות סט מטבלים טרי המתחלף מדי יום, פוקצ'ה מחמצת עם עשבי תיבול הנאפית במקום, גבינות איכותיות, שקשוקה אסלית, פריטטה ועוד. בצהרי היום הופך האתר לביסטרו לכל דבר המגיש את מיטב מאכלי המטבח הים תיכוני: דגים, פירות ים, קדירת בקר, נקניקיות, עוף, פסטות ו"קינוחים עבודת יד שמגיעים מתשוקה אינסופית לאוכל ויחס אישי כבני בית. המנות שלנו נדיבות ומפנקות ומוגשות באסתטיות לשולחן. חשוב לנו להגיש חוויית אירוח מלאה ולתת לאורחים שלנו תחושת וי.איי.פי", מציין קורן.

קינוחים בעבודת יד
קינוחים בעבודת יד

במהלך הפסטיבל יוכלו האורחים ליהנות מתפריט ספיישל הכולל מנות ראשונות: קראסט שרימפס קלמרי, מרק דלעת סילאן וג'ינג'ר, ברוסקטה יוונית  ופוקצ'ה פרובאנס, ומנות עיקריות בשלוש רמות מחיר:

79 שקל:

  • מרק גולש הונגרי כ- 200 גרם בשר, לצד לחם לבחירה, חמאה וזיתים
  • כבדי עוף ביין  צרובים על מחבת עם יין אדום ובצל מקורמל- מוגש על פירה ביתי
  • סלט רוקפור גבינת רוקפור, אגסים,תאנים, עגבניות שרי, חסה, כרוב סגול וגזר מתובל בשמן זית, לימון ואגוזי מלך

89 שקל:

  • רביולי רוקפור שמנת רביולי במילוי ריקוטה ברוטב שמנת, גבינת רוקפור דנית ופרמז'ן
  • המבורגר הום פרייז 200 גרם בשר טלה מוגש בלחמניה עם עגבניה ובצל בגריל לצד ספייסי הום פרייז
  • רביולי בטטה ברוטב רוזה ביתי: עגבניות שרי צלויות, יין לבן, שמנת, מעוטר בשקדים קלויים ופרמזן

99 שקל:

  • סלט סלמון אסייתי פילה סלמון, פטריות ופלפלים ברוטב אסייתי על מצע של סלט עלים, שרי,שומשום,בוטנים וצ'יפס בטטה
  •  קבבוני טלה על ירקות בגריל על בצלים ועגבניות בגריל בעיטור טחינה גלילית ופטרוזיליה לצד אורז
  • קינוחים אישיים: טירמיסו בעבודת יד, קראמבל תפוחים ופונדנט שוקולד

גרוב קפה, הרימונים 1, קריית טבעון, טל. 04-9535742

שמן זית כתית מעולה תוצרת בית בד גלילי

בית בד גלילי

גם עבור ערן גלילי, בעל בית בד גלילי, בית בד בוטיק משפחתי ממושב בית לחם הגלילית, הפועל בשיטה אקולוגית ומפיק שמן זית כתית מעולה ומוקפד מזנים רבים- מדובר בסגירת מעגל. אחרי 14 שנים בעולם הפרסום החליט גלילי לחזור אל כור מחצבתו, החליף את רכב החברה בטרקטור וטוריה, הרחיב את הכרם שנטע אביו לפני שנים רבות, הפך אותו לאורגני והקים בית בד אקולוגי שייבא מאיטליה.

בית בד אקולוגי

במסגרת השיטה האקולוגית השומרת על איכות הסביבה ועל ערכיו הבריאותיים של השמן וטעמיו הדומיננטיים, נעשה שימוש בכל מרכיבי הפסולת – מהעלים שמשמשים למאכל העיזים ועד לשרידי הגפת לדישון הקרקע. גלילי שמפיק בממוצע כ-20 טון שמן בשנה, מסביר שהשנה ירדה התפוקה בכ-25% בשל החורף הקודם שהיה חם יחסית וגשמים שירדו מאוחר מדי וגרמו לנזק רב.

ערן ותמר גלילי

"איכות שמן הזית בישראל הולכת ומשתפרת משנה לשנה, וגם המודעות של הציבור לצריכת שמן זית מקורי איכותי הולכת וגדלה בהתאמה", מעיד גלילי שבנוסף לשלל עיסוקיו מנהל יחד עם רעייתו תמר מזה ארבע שנים את תחרות שמן הזית הארצית. במרכז המבקרים הצמוד לבית הבד נערכות הדרכות אודות ייצור שמן הזית ותפעול בית הבד, וכמובן טעימות שמן זית מזנים שונים שהן חובה לכל מבקר. הביקור המודרך ללא תשלום וניתן לרכוש שמן זית במקום וגם לטעום ולרכוש גבינות עיזים ממחלבת בוטיק ייחודית, מוצרי קוסמטיקה ומוצרים נוספים ממשקי האזור. משך הסיור כשעה ורבע.

מרכז המבקרים של בית בד גלילי פתוח כל השנה (כולל שבתות וחגים ורצוי לתאם מראש באמצע השבוע). טל. 04-6899779, 052-6154411
פרסקו בית קליה

פרסקו

אהובה ואלון כהנר (הבן של קצ'ה האגדי מה-101), הקימו את בית הקליה פרסקו בישובם אלון הגליל, מתוך מחשבה להמשיך תחביב של מכר אשר היו לו מעט לקוחות ונסע לרילוקשיין. מהר מאוד הפך התחביב לעסק צדדי ובהמשך לעיסוקם המרכזי.

אהבה לקפה: אלון ואהובה כהנר

האהבה לקפה דרבנה אותה להגדיל את כמות הבלנדים שהם קולים ואת כמות הלקוחות, ולהקים בצמוד למחסן ולמשרד בר קפה, בית קפה קטן בו מוגשים קפה ומשקאות נוספים בלעדיים,עוגות ועוגיות תוצרת בית. כאמור פרסקו בראש ובראשונה הינו בית קלייה לקפה, המתמחה בייצור תערובות קפה לאספרסו. משווק תערובות ייחודיות של קפה טרי לבתי קפה, מסעדות, חברות ומשרדים בכל הארץ , וללקוחות פרטיים מהדרום ועד הצפון.
בנוסף, ניתן לרכוש במקום שבקרוב יעבור לזרזיר השכנה, מוצרים נלווים להכנת קפה, החל מכלים חד פעמיים, אבקות, ממתיקים, כלים לחליטות ומקינטות ועד למכונות קפה מקצועיות, מטחנות וציוד עזר להפעלת בית קפה.

במהלך הפסטיבל ניתן ליהנות מקפה אספרסו/אספרסו כפול + צלוחית עוגיות- 15 שקל. פרסקו, טל.04-9860156

קבב חלבי: פרשנות עדכנית ייחודית למנות מסורתיות

תשרין 2

לאחרונה הוכתרה מסעדת תשרין כאחת משמונה המסעדות הערביות הטובות בישראל על ידי מערכת מגזין טיים אאוט. כמו שאר עמיתותיה שנבחרו על ידי המגזין, "תשרין" נמנית על המטבח הערבי החדש בארצנו, זה שהפנה עורף לחומוס- צ'יפס- סלט- שיפודים והפך למטבח עילי המעניק פרשנות עדכנית ייחודית למנות מסורתיות באמצעות חומרי גלם טריים ושיטות בישול מתקדמות. 

תשרין: אחת משמונה המסעדות הערביות הטובות בישראל
תשרין: אחת משמונה המסעדות הערביות הטובות בישראל

עשר שנים אחרי פתיחת מסעדת האם בסמוך לככר המעיין בנצרת, נפתחה בשנת 2014 ובהשקעה לא מבוטלת, מסעדת תשרין 2 בדודג' סנטר, המרכז המסחרי החדש יחסית של העיר. מומלץ להגיע למסעדה ששמה ניתן לה על שום חודש תשרי בערבית, לקראת שקיעה וליהנות מהנוף המדהים של העיר העתיקה והחשובה לנצרות שפרושה למרגלותיה.

השירות האדיב וקשוב והאוכל המעולה הופך את הביקור במקום לחוויה נעימה ביותר. לרגל פסטיבל טעמים בעמקים מוצע תפריט מיוחד הכולל:

ראשונות
  • סלט פריקה חיטה ירוקה, מאודה, ירקות פריכים, יעלם ירוקים וקוביות עוף מוקפצות בסויה 
  • סלט גינה עלי רוקט ופטרוזיליה,עגבניות,פלפל חריף, בצל,קוביות לימון, שום,סלק,קישואים מטוגנים,שמן זית ולימון 
  • באתנג'אן בטחינה אלארז ודבס אל תמר חציל קלוי בסילאן וטחינה
  • זהרה כרובית מטוגנת ברוטב אנשובי
  • ארטישוק עשוי על הגריל עם רוטב שמן, לימון, קוביות פלפלים, רוטב בלסמי ופרמז'ן
טאג'ין קרידיס ושושבארק
עיקריות

79 שקל

  •  קבב חלבי בשר טחון מתובל באריסה, בצל ועגבניות
  • ערוסה פיתה בבשר קבב על האש

99 שקל

  • טאג'ן קרידיס שרימפס,בצל קלוי וטחינה מוקרמים בתנור
  • סדר דג'אג' מרמיה חזה עוף צרוב, ציר עוף לבן, שמנת מתוקה ומרווה

119 שקל

  • צלעות כבש עם ירקות על האש

בתוספת 15 שקל תוגש לכל מנה עיקרית כוס יין לבן גוורצטרמינר/אדום שיראז מבית יקב TOUCH BY FUSION

קינוחים תוספת 12 שקל  
  • גלידה עם חלווה
  • הריסה ( עוגת סולת)
  • כנאפה

תשרין 2 – נצרת עלית , דרך העמק 41, דודג' סנטר, טל. 04-6555789

טעמים בעמקים חוגג ט"ו

אירוע הפתיחה של "טעמים בעמקים" ה-15 יתקיים ביום שני 14 בינואר במוזיאון העמק בקיבוץ יפעת, כאשר בין המיצגים מראשית ההתיישבות יפוזרו דוכני הסעדה של המסעדות המשתתפות בפסטיבל, לצד טעימות מיקבים מקומיים והרכבים מוזיקליים שמתחלפים על הבמה.

המסעדות המשתתפות ב"טעמים בעמקים": אוקטגון, בלה, גוסטינו, גרוב קפה, חוות התבלינים בגלבוע, טנדוקה (כשר), לימוזין, ללה, מרינדו, תשרין והשף תומר בר מאיר. מחירי הארוחות בפסטיבל  79-119 שקל, כולל כוס יין או קינוח. מועדי הארוחות במסעדות:  א'-ה', שישי עד 16:00, שבת מ- 18:00, בלה ( א'-ה'), חוות התבלינים בגלבוע (ב'-ה' ובמוצ"ש החל מ- 19:00), לימוזין (ב'-ה') ומרינדו (א'-ד).

*כל הפרטים באתר הפסטיבל:   www.teamim-baamakim.co.il

 

 

אודות המחבר

Avi להציג את כל הפוסטים של Avi


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

חייבים להתחבר כדי להגיב.

Ad
מאמרים באתר
מה שבטוח מזון בטוח
בטיחות מזון

מה שבטוח מזון בטוח

מגיפת

מה נסגר?
מנה עיקרית

מה נסגר?

 

אהבת בשרים
מנה עיקרית

אהבת בשרים

השילוב

מבצע קורונה 6: וביום השביעי שבת וינפש (שמות לא ,ז)
מנה עיקרית

מבצע קורונה 6: וביום השביעי שבת וינפש (שמות לא ,ז)

תקנות

מבצע קורונה 5: קרובים לצלחת
מנה עיקרית

מבצע קורונה 5: קרובים לצלחת

המציאות

מבצע קורונה 4: השכל הישר ינצח
המלצות השף

מבצע קורונה 4: השכל הישר ינצח

שוק

מבצע קורונה 3: בחזרה למעברה
המלצות השף

מבצע קורונה 3: בחזרה למעברה

תשע

מבצע קורונה 2: שובו של האדם הקדמון
המלצות השף

מבצע קורונה 2: שובו של האדם הקדמון

ההתמקדות

מחיר מבצע
המלצות השף

מחיר מבצע

לצד

השילוב הקדוש
מנה עיקרית

השילוב הקדוש

יין

Ad
צור איתנו קשר:

אבי : 052-634-3993

מייל: avi@obligen.com

עמודים
  • אודות
  • קולינאבי
Design by net-work 2017
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס