culinavi
  • קולינאבי
  • מנה עיקרית
  • חדש בשוק
  • קולינאבי בשטח
    • ברים ופאבים
    • בתי קפה
    • מסעדות
    • פנאי
    • נופש
    • פסטיבלים
  • ניסוי כלים
    • בטיחות מזון
    • המלצות השף
  • אופים ונהנים
    • קינוחים ופינוקים
    • שייק אנד בייק
  • קולינאבי
  • מנה עיקרית
  • חדש בשוק
  • קולינאבי בשטח
    • ברים ופאבים
    • בתי קפה
    • מסעדות
    • פנאי
    • נופש
    • פסטיבלים
  • ניסוי כלים
    • בטיחות מזון
    • המלצות השף
  • אופים ונהנים
    • קינוחים ופינוקים
    • שייק אנד בייק
קצר וקולע:
  • מה שבטוח מזון בטוח
  • מה נסגר?
  • אהבת בשרים
  • מבצע קורונה 6: וביום השביעי שבת וינפש (שמות לא ,ז)
  • מבצע קורונה 5: קרובים לצלחת
  • מבצע קורונה 4: השכל הישר ינצח
  • מבצע קורונה 3: בחזרה למעברה
  • מבצע קורונה 2: שובו של האדם הקדמון
  • מחיר מבצע
  • השילוב הקדוש
דווחו לנו על חדשות:

 052-634-3993

ירושלים של לילה
ראשי » קולינאבי בשטח » ברים ופאבים » ירושלים של לילה

ירושלים של לילה

עלינו לבירת ישראל כדי ליהנות  מתפריט הקוקטיילים והטאפסים  החדש של הבר אנדלוסיה, ומהאירוח במלון ibis Styles הממוקם במרחק דקות אחדות מהאטרקציות המרכזיות בעיר, מציע ארוחת בוקר איכותית ומעוצב בהשראת שוק מחנה יהודה

אבי אובליגנהרץ

פסטיבל האור, פסטיבל היין, פסטיבל הקולנוע ופסטיבל חוצות היוצר, הם רק חלק משלל אירועים ומופעים שמתקיימים בחודשי הקיץ בירושלים. העירייה ומשרדי הממשלה השקיעו למעלה מ-30 מיליון שקל כדי למשוך לבירת ישראל כחצי מיליון מבקרים, ולחשוף בפניהם את ההיצע התרבותי והקולינרי הנפלא בשילוב האווירה הקסומה והנופים המדהימים בהם התברכה עיר דוד.

אחרי שיטוט ממושך בחוצות העיר החלטנו לבדוק האם נכונה השמועה שחיי הלילה בירושלים עברו מהפך. מקורות יודעי דבר הפנו אותנו לכיכר המוסיקה וכך נחתנו לשמחתנו על "אנדלוסיה".

שקשוק נעים באנדלוסיה

בסוף ימי הביניים התיישבו באנדלוסיה, החבל המרתק והאותנטי ביותר של ספרד, יהודים רבים והטביעו את חותמם. בתחילת השנה שעברה פתח יהושע יעקב ליד "כינור בכיכר", מסעדת הבשרים הכשרה שלו בכיכר המוסיקה, את "אנדלוסיה", בר קוקטיילים וטאפסים כשר.

לא מפתיע שתוך זמן קצר הפך "אנדלוסיה" המציע את השילוש הקדוש: מנות שף כשרות,  מבחר נאה של קוקטיילים ומשקאות אלכוהוליים, ומוסיקה ואווירה נעימה, לאחד המקומות המובילים בסצנת חיי הלילה בבירה.

צילום דניאל לילה

"אנדלוסיה" שעוצבה על ידי גלעד זפרני ולוטן זינגר מסטודיו OPA, משתרעת על חלל בגודל של כ-240 מ"ר ואשר מחולק לשלוש קומות בעלות מוטיב ייחודי. בר אוכל קליל ומזמין המאפשר הצצה למטבח הפתוח הסמוך לו, ניצב בקומת הכניסה ולצידו לאונג' עם רהיטים מעור וזכוכית. הבר המרכזי וחלל המסעדה הראשי, ממוקמים בקומה השנייה. הרצפה היא רצפת פסיפס בשחור- לבן ואילו הקירות מחופים עץ אלון מעושן ולוחות צבועים אדום עז. בקומה השלישית ניצב חלל לאירועים פרטיים עם מרפסת פתוחה הצופה אל  כיכר המוסיקה ומרכז העיר. "חשוב היה לנו לתת כבוד לבניין המקורי. האדריכלות המקומית הכוללת קשתות וחיפויי אבן ירושלמית משתלבת עם הצבעוניות העזה, שלל החומרים, הטקסטורות והקונטרסט מייצר עניין תוך מתן כבוד לכל אחת מהתרבויות", סיפר זעפרני.

צילום דניאל לילה

לרגל כניסתו הרשמית לעונה החמה תרתי משמע,  השיק המקום תפריט טאפסים חדש ולוהט המורכב משלוש קטגוריות: ירקות (מנות צמחוניות- טבעוניות), ים (דגים), ויבשה (בשרים) במטרה לתת מענה רחב לכל אורחי המקום. כיוון שסעדנו את לבנו במקום אחר נדווח רק שהתפריט מסקרן למדי ואפילו כולל אמפנדס, מיני בורגרים ואסאדו טלה בליווי אנטיפסטי.

גם תפריט הקוקטיילים של "אנדלוסיה" עבר מתיחת פנים ומכיל כעת בנוסף למשקאות הבית הפופולריים, שלל קוקטיילים בהשראת עולם היין והפונצ'ים הספרדי- ישראלי תוך התאמה לחיך המקומי. "אנחנו מציעים חווית אירוח גבוהה מהרגיל וממה שהציבור הישראלי בכלל והירושלמי בפרט מכיר. כל הקוקטיילים נעשים במקום, ומיועדים לאנשים אמיצים יותר או פחות ויהפכו את החוויה לייחודית", אמר דב אטלני מנכ"ל כיכר המוזיקה.

צילום דניאל לילה
צילום דניאל לילה

בין הקוקטיילים החדשים:

El Mar Verde – מלח ירוק, צ׳ילי, אגבה, אשכוליות, לימון, ג׳ין מארה ומזקל

The Rum Bum– מנגו, פלרנום, שרבט תפוזים, ליים, הוואנה 7, אמארו אנגוסטורה

Colombus Coffee– אספרסו, אננס, שרבט תפוזים, גרנדין ביתי, הוואנה 3, הוואנה 7

Picasso – שרבט הדרים, לימון, מקאלן 12, אוורנה, ביטרים

Dos Hermanas Martini – ג’ין עכו, מרטיני אקסטרה דריי, יוליוס ביטרז, קואנטרו תפוזי דם, לבנדר ואקליפטוס

Dulcinea – תפוחים, סלק, ג׳ינג׳ר, אגבה, לימון טקילה ומזקל

Costa Del Sol – כורכום, פסיפלורה, דבש, שרבט תפוזים,  אספולון רפוסאדו וקואנטרו תפוזי דם.

Tio Tio – שרבט אשכוליות, לימון טנקירי 10, יין לבן

Granada – בלאדי מרי עם טוויסט ספרדי פירותי- כרגע עובדים על המיקס האולטמטיבי.

 

אנדלוסיה- קוקטייל בר, מעבר בית הכנסת 12, כיכר המוסיקה, ירושלים- כשרות מהודרת, 02-6266306

מלון טוב במרכז העיר: ibis Styles

במהלך שהותנו בבירה ולאור  כמות האלכוהול הנכבדה שצרכנו, התאכסנו בבית המלון החדש ביותר שנפתח בעיר: ibis Styles. המקום שנפתח להרצה בחודש מרץ האחרון, הנו המלון השני של מותג בתי המלון הבינלאומי ibis  מרשת מלונות אקור  המונה כ-5000 בתי מלון ברחבי תבל.

המיקום המצוין על המדרחוב בקרבת כיכר ציון, מאפשר לאורחי המלון להיות במרחק של דקות הליכה ספורות מהעיר העתיקה, שוק מחנה יהודה, כיכר המוסיקה, מעלית הזמן ושאר האטרקציות המרכזיות בבירה.

 

ibis Styles שוכן בבניין היסטורי (מלון סבוי לשעבר), ומכיל 104 חדרי אירוח שונים בהם חדרי אירוח סטנדרטיים וחדרי משפחה, מיני סוויטות וחדרים עם מרפסות.  כל החדרים אטומים לרעש ומעוצבים כמרחב מגורים בהם ניתן לנוח, להירגע או לעבוד. ראוי לציין כי המלון כולו עוצב על ידי משרד האדריכלים אריה דבילנסקי, בהשראת שוק מחנה יהודה, כאשר על כל קיר מופיעים ציורים של פירות, ירקות ואלמנטים נוספים המאפיינים את השוק. שווה לנצל את מבצע ההיכרות המוצע לחודשי יולי- אוגוסט: 599 שקל לזוג ללילה על בסיס לינה וארוחת בוקר.

ארוחת הבוקר מוגשת בקומה ה-8 ממנה נשקף נוף מרהיב של האזור. הארוחה המוגשת בין השעות 06:30-10:00, כוללת כמיטב המסורת, משקאות חמים וקרים, ביצים מכל הסוגים והמינים, דגני בוקר, סלטים, גבינות, לחמים טריים, פנקייק, בורקסים ומיני מאפה נוספים,  ואפילו טאבון לאפיית פיצות, פוקאצ'ות ועוד.

סועדים מבחוץ יכולים ליהנות אף הם מהארוחה תמורת 100 שקל ליחיד, והחל מ-12:00 בצהרים עד 23:00 הופך המקום למסעדה חלבית בהנהגת השף נועם ניצן.  בנוסף, עומד לרשות המבקרים בר המציע ארוחות קלות של כריכים, סלטים, עוגות פאי, פלטת גבינות 24/7. בבר המלון מתקיים מדי יום happy hour של משקה או מאכל משתנה על חשבון הבית.

מלון ibis Styles , בן יהודה 4 ירושלים, 073-2228888

אודות המחבר

Avi להציג את כל הפוסטים של Avi


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

חייבים להתחבר כדי להגיב.

Ad
מאמרים באתר
מה שבטוח מזון בטוח
בטיחות מזון

מה שבטוח מזון בטוח

מגיפת

מה נסגר?
מנה עיקרית

מה נסגר?

 

אהבת בשרים
מנה עיקרית

אהבת בשרים

השילוב

מבצע קורונה 6: וביום השביעי שבת וינפש (שמות לא ,ז)
מנה עיקרית

מבצע קורונה 6: וביום השביעי שבת וינפש (שמות לא ,ז)

תקנות

מבצע קורונה 5: קרובים לצלחת
מנה עיקרית

מבצע קורונה 5: קרובים לצלחת

המציאות

מבצע קורונה 4: השכל הישר ינצח
המלצות השף

מבצע קורונה 4: השכל הישר ינצח

שוק

מבצע קורונה 3: בחזרה למעברה
המלצות השף

מבצע קורונה 3: בחזרה למעברה

תשע

מבצע קורונה 2: שובו של האדם הקדמון
המלצות השף

מבצע קורונה 2: שובו של האדם הקדמון

ההתמקדות

מחיר מבצע
המלצות השף

מחיר מבצע

לצד

השילוב הקדוש
מנה עיקרית

השילוב הקדוש

יין

Ad
צור איתנו קשר:

אבי : 052-634-3993

מייל: avi@obligen.com

עמודים
  • אודות
  • קולינאבי
Design by net-work 2017
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס