
משרד הבריאות משנה את תקנות המזון הבריא בצהרונים ומתאימם לילדים הסובלים מאלרגיה למזון
משרד הבריאות משנה את תקנות התזונה במוסדות החינוך, כך שיותאמו לילדים עם אלרגיה למזון כמו גם לילדים הסובלים מצליאק.
על פי ההנחיות החדשות בצהרון שבו יש ילד עם אלרגיה, סביבת הצהרון תהפוך לבטוחה יותר לילדים עם אלרגיות למזון , כולל הגשת תפריט לכלל הילדים ללא האלרגניים הנפוצים באוכלוסייה. ההנחיות החדשות כוללות הימנעות כללית מלהגיש בוטנים או אגוזים, חלב ושמשום או מזונות המכילים רכיבים אלו בצהרונים.

כמו כן, את המזון תספק חברת קייטרינג בעלת היתר ממשרד הבריאות לייצור מזון שאינו מכיל את אותו אלרגן. ילדים חולי צליאק לדוגמא, יקבלו לפיכך מנה מותאמת שאינה מכילה גלוטן מחברת קייטרינג. במידה ואין מנה מתאימה לילד מסוים, הוריו יציידו אותו במנת מזון מהבית.
בצהרונים בהם ישנם ילדים הסובלים מצליאק ממליץ משרד הבריאות להימנע מפעולות הכרוכות בשימוש בקמח רגיל ולהחליפו בקמח תירס או בתחליפים המותרים לחולי צליאק.

אודליה אלבו, יו"ר העמותה הישראלית לאלרגיות עם פרסום ההנחיות החדשות: "עד היום כל נושא המזון במוסדות החינוך ובצהרונים התייחס רק לילדים לכאורה הבריאים ולאלו שלא אוכלים מזונות מסוימים מבחירה כגון טבעוניים וצמחוניים.
בל נשכח כי אצל הילדים הסובלים מאלרגיה למזון ההימנעות מאכילת מוצרים מסוימים (בוטנים, אגוזים, ביצים, שומשום, חלב, סויה ועוד) אינם מבחירה אלא התוויה רפואית ומשכך חשיפה לאותם רכיבים עלולה לפגוע בהם ולא רק זאת אלא שעומדת להם הזכות כמו לכל ילד אחר בישראל".