
שף חיים כהן מצטרף לתיכון לקולינריה "אורט דן גורמה", במטרה לקדם את הענף ואת איכות העוסקים בו
אין רגע דל בחייו של חיים כהן. השף הבלתי נלאה שמשמש בנוסף כמסעדן, יועץ קולינארי, שופט בתוכניות ריאליטי בתחום המזון, מחבר ספרי בישול, יפצח בתחילת שנת הלימודים הקרובה בעיסוק חדש ולא פחות מאתגר.
כהן בן ה-59 מצטרף כמורה מן המניין לתיכון לקולינריה "אורט דן גורמה" מרשת אורט ישראל, וילווה את המחזור הראשון שייצא לדרך עם פתיחת שנת הלימודים בספטמבר הקרוב. כהן נרתם ללוות את בית הספר שהוקם במטרה לעודד את הלימודים הקולינריים בישראל תוך שימוש בחומרי גלם מקומיים ומתן דגש על קולינריה ישראלית, הן בהיבט הפדגוגי-קולינרי והן בסיוע בהתוויית תכנית לימודים שתיטיב עם תעשיית הקולינריה הישראלית בה הוא כה מאמין.
"אין ספק שלימודי קולינריה ברמה גבוהה בגיל צעיר תקדם משמעותית את הענף ואת האיכות המקצועית של העוסקים בתחום, ובמקביל כתכנית שאפתנית – יש בה היבט ערכי-חברתי שאני שמח להיות חלק ממנו", ציין כהן.
לראשונה בישראל מציע מוסד חינוכי לימודים עיוניים ברמה גבוהה לתלמידים העולים לכיתה י' בתכנית לימודים ארבע-שנתית מלאה הכוללת לצידה לימודי קולינריה בליווי שפים מהמובילים בארץ. כמו כן, בית הספר יאפשר לימודים מכיתה י' ועד כיתה י"ג במסלול של דחיית שירות בתיאום עם רשויות הצבא.
במסגרת הלימודים ייהנו התלמידים מתכנית עדכנית ועשירה הנסמכת על הקשרים הבינלאומיים הענפים של "אורט דן גורמה", כולל קשר ישיר עם בית ספר דומה בצרפת בעמק הלואר וכן צוות הוראה מיומן מהמוסדות הקולינריים המובילים בעולם והכרה ע"י איגוד השפים הבינלאומי.

התיכון מיועד לתלמידים העולים לכיתה י' ועם הישגים בתחומי הלימוד העיוניים לצד לימודי המתמטיקה והאנגלית, אשר חולמים לפתח קריירה קולינרית מובילה במסעדות גורמה, מלונות פאר, או אפילו לפתח תחביב נוסף בתקופת התיכון ולהמשיך לאקדמיה או למכללה עם תעודת בגרות לפיתוח קריירה עתידית בכל תחום בו יבחרו.
התלמידים שיתקבלו יקבלו השראה וליווי אישי מצוות מורים מנוסה ושפים מקצועיים שילמדו אותם קורסי בישול, אפייה וקונדיטוריה ובתוך כך השף חיים כהן גם ילווה את בית הספר בהיבט הקולינרי-פדגוגי לאורך כל שנת הלימודים.
בנוסף ללימודי בגרות מלאה ולימודי קולינריה, "יזכו התלמידים להשתתף בסיורים קולינריים במלונות פאר ומסעדות גורמה, יתמחו בלימודי פוד-טק, יהיו בקשר עם תלמידים ומורים מחו"ל הודות לשיתופי פעולה בינלאומיים שיש לבית הספר ובמיוחד קשר ישיר עם בית ספר לקולינריה בעמק הלואר בצרפת, ייהנו מליווי של מיטב השפים בישראל, יקבלו תעודות מוכרות בסיום כיתה י"ג והכל בקמפוס לימודים מהמתקדמים בארץ שבו יילמדו סדנאות בישול, אפייה, קונדיטוריה ועוד. כל זאת נוסף על לימודים עיוניים, בגרות מלאה ותכניות ופרויקטים ערכיים חברתיים המוטמעים כחלק מתכנית הלימודים בתיכון", ציין רביב שורץ, מנהל התיכון והמכללה .
ההרשמה החלה בחודש הקודם, והתיכון מזמין הורים ותלמידים העולים לכיתה י' להגיע ולהתחיל את תהליך ההרשמה, ולתאם ראיון קבלה וסיור אישי בבית הספר ובקמפוס המאובזר. לפרטים נוספים ניתן ליצור קשר בטלפון 073-374-6429 או בקישור: https://landing.trendy.org.il/ dan-gurme/