
שף מוטי אוחנה מ"מדיטה" הוא אחת האושיות הקולינריות המובילות בירושלים• לכבוד השקת תפריט הביסטרו החדש בו מככבים נתחי בשר מובחרים לצד ירקות טריים מהאזור, עלינו במיוחד לבירה
אבי אובליגנהרץ
אמרו עליה שהיא מדכדכת, מתחרדת, מוזנחת, מבריחה את הצעירים ובקיצור אנטיתזה מוחלטת לתל אביב. אבל בשנים האחרונות נראה שירושלים ממציאה את עצמה מחדש לפחות בכל הקשור לחיי הלילה ועולם הקולינריה בפרט.
רבבות מילים נשפכו על המהפכה הגסטרונומית שחוללו בעיר שחוברה לה יחדיו שפים כמו שלום קדוש, עזרא קדם, אייל שני, אסף גרניט, אורי נבון ואבי לוי, ועל מוקדי הבילוי השוקקים בבירה עיינו ערך שוק מחנה יהודה, מתחם תחנת הרכבת הישנה ומרכז העיר.
בלי הרבה רעש וצלצולים הפך שף מוטי אוחנה לאחת האושיות הקולינריות המובילות בירושלים. השף בוגר הקורדון בלו, הנחבא אל הכלים ובעל קילומטרז' לא מבוטל במסעדות כמו "החצר" וצ'אקרה"- חוגג בימים אלה יחד עם שותפו משה כהן, חמש שנים להיווסדה של "מדיטה".

האחות התוססת וקטנה של "החצר" ז"ל, היא מסעדת ים תיכונית במתחם בית הנציב (מאחורי תחנת הדלק), המשתרעת על פני כ- 350 מ"ר, וניתן לארח בה כ- 180 סועדים. "אנו משלבים בין מסעדת ביסטרו מודרני למטבח הים-תיכוני הקלאסי, תוך הישענות על מנות ירושלמיות קלאסיות, לצד חידושים מהמטבח המודרני", מציין אוחנה.
קהל היעד לדבריו הנו צעירים וצעירים ברוחם שרוצים ליהנות מארוחה כשרה איכותית, "תוך הנאה מאווירה נעימה וקלילה. הם רוצים ליהנות ממוסיקה כיפית ולאכול באווירה של בר".

לאחרונה התחדשה המסעדה רחבת הידיים שעיצב גלעד זעפרני בסגנון בראסרי פריזאי טיפוסי ומאפשרת לאורחיה לצפות על כל המתרחש במטבח במרכזו ניצב הטאבון המרכזי- בתפריט ביסטרו הכולל נתחי בשר איכותיים המתיישנים במקם כגון שייטל, פריים ריב, אנטריקוט וסינטה המוגשים לצד ירקות טריים הגדלים באזור. חשוב לציין גם שקטגוריית האלכוהול שודרגה וכי בימי חמישי החל מ-21.00 נהנים האורחים ממוסיקה שמנגן די.ג'יי.
אז מה אכלנו במהלך ביקורנו במקום?
בייבי זוקיני בטאבון על קרם נענע וגרידת לימון- מנה שאפילו מי שאינו חובב זוקיני מובהק כמוני יכול בקלות להתחבר אליה.
קולורבי צלוי עם טחינה ירוקה וזעתר- מנה מעט מתקתקת, אבל בהחלט נעימה ומאוד ירושלמית במראה ובטעם.
כרובית מטוגנת עם טחינה מעל ובסלסלת עגבניות וסומק- שילוב מנצח לכל הדעות.
פלפלים שרופים עם אריסה ופסטו פלפלים בשמן בלסמי ואורגנו- מנה חביבה לאוהבי הז'אנר.
כדורי פאני פורי ממולאים בטונה אדומה ואיולי טוגרשי- מבחינה ויזואלית מנה יפיפייה וכיוון שאיני חובב דגים הרי שלא ממש התחברתי.
קריספי לברק מפורק ומטוגן בסלסה של עגבניות, כוסברה פלפל חריף וזיתי תאסוס- נראה מעניין אבל כאמור יש לי פטור מדגים!
כנאפה דניס בקראסט טחינה גולמית ושערות קדאיף על כרם כרובית וטאבולה שקדים- כנ"ל.
אסאדו עגל בברביקיו תפוזים וג'ינגר לצד סלט קולסלואו- היש משהו טעים יותר מאסאדו עסיסי בממלכת הבשר?
סלט עלים עם עגבניות שרי חצי מיובשות בצלי שאלוט וביצה מגורדת ברוטב וויניגרט לימון ודבש עם אגוזי מקדמיה- מנה שמשתלבת היטב עם הבשרים שהוגשו.
מדיטה סינטה פרוסה ואנטריקוט לצד שום צלוי ורטבים- אין מצב שחובבי הבשרים ייצאו מאוכזבים מהשילוב הנ"ל.
את הביקור ב"מדיטה" סיימנו עם שילוב קטלני של סוכר וקלוריות: קראק פיי, ביצת הפתעה וימבה שוקולד.
בשורה התחתונה היה בהחלט שווה לעשות את הדרך מהשפלה לבירתנו הנצחית והטעימה…
"מדיטה" , דרך חברון 101 א' ירושלים, כשר – רבנות ירושלים, טל' 02-5664466